Какво трябва да знаем за диамантените дискове

Диамантените дискове са едни от най-качествените дискове за рязане на строителни материали, бетон или стомана. Те имат много по-дълаг живот от обикновените , много по-надеждни са и по-точни.

Диамантините се използват за рязане с фугорези, работни маси, резачки, ъглошлайфи, шлайф машини, машини за рязане на гранит, флексове и други.

Диамантеното покритие във външния край на дисковете е заварено  със синтетични диамантени частици. Те са без метални смеси.  Самото заваряване за да е качествено и издръжливо се осъществява с вакумно спояване на пещ.

По-гладките и по-финни диамантени зърна  осигуряват по-гладко рязане при работа. По-едрите зърна увеличават скоросттта на самият процес на рязане.

Закупуването на диамантените дискове или т.нар. диамантини са  най-доброто решение за ремонтни или строителни дейности. Те са подходящи както за любители, така и за професионалисти , които имат нужда от точно и прецизно рязане и от качествен продукт. Живота на диамантините е доста по-дълъг от този на другите дискове. Те са най-предпочитаните и търсени режещи консумативи за машини, особено от хората в този бранш.

Диамантените дискове служат в най-различни приложения на стрителството и бита. Те се използват за рязане на  камък, тухли, бетон, зидария, армиран бетон, стомана, пластмаса, плочки,  дърво, дори и стъкло.  Подходящи са за шлайфане и изравняване на неравности, както и за сухо и мокро рязане.

Диамантините са необходимият и точен консуматив за Вашата машина и Вашият правилен професионален избор при закупуването на такъв.

About Pepa Mihaylova