Какво да направим ако се наводним у дома

Природните бедствия са нещо, което никой не може да предвиди точно или да предотвърти. Напоследък в България количеството на дъждовете се увеличава значително с всяка година. Така ни информират метеролозите и медиите. Друг е въпроса до колко се чисти и поддържа канализацията, стените на язовирите и т.н.

Всичко това са все неща, които дикутираме ежедневно, но който не може да променим сами.

Какво да правим обаче  когато се  наводни домът ни? Този въпрос почти никой не го дискутира, нито ни дава полезна информация. Темата се изчерпва с извънредните мерки за безопасност или евакуацията на населенито.

Както на всички ни е известно, българинът е най-привързан към дома си. Той влага целият си живот в създаването му и в неговата поддръжка. Там са запазени най-красивите му мечти и най-милите му спомени. Природно бедствие, което води до разрушаването на всичко постигнато до момента е в състояние да го срине психически, дори и физически.

Първите мерки за хора потърпевши на наводнение е да се снабдят с необходимото обурудване максимално бързото отстраняване на водата. По този начин се намалят нанесените щети.

При наводнението на къщата или двора след като опасността премине(ако има такава) на първо място потърсете  водна помпа за да изпомпате водата най-бързо и лесно.

След като се се отървали от водата вземете си влагоуловител за да се предпази жилището Ви от влагата и мухъла. Вие може да наемете както помпата, така и влагоуловителя от фирмте за строителна техника по наем. Това е най-евтиния и достъпен начин, освен ако не разполагате с такива машини

About Pepa Mihaylova