Свредлата и тяхното приложение

Перфораторът, бормашината, както и винтоверта спадад към тази част от леката механизация, която е нужна както на професионалистите, така и на всеки у дома. Повечето хора или по-точно в почти във всеки дом има перфоратор или бормашина. Това са едни инструменти нужни на всяко домакинство.

За тяхната употреба ние се нуждаем от консумативи. Взависимост от нашата машина има различни консумативи, специално предназначение за нея. За перфораторите, бормашините или винтовертите това са свредлата. Те могат да бъдат с различни захвати, които да са като на самата машина: SDS+, SDS MAX и други. Има четириглави свредла, свредла за дупки, свредла за разпробиване, спираловидни свредла, професионални свредла, за плочки, за стъкло, за метал и много още. С тях може да пробивате в различни строителни материали или зидарии според своите потребности.

Главната разлика, по която се различават свредлата е техния диаметър и дължина, както и тяхното приложение. Също така материалът, от който са изработени.

Всеки, който закупува такива консумативи знае, че цената им зависи от това за което се използват. Има по-евтини, има и скъпи. Може да си купите малко свредло за 3 лева или пък свредло за правенето на дълбока дупка, с 25 см работна дължина за 135 лева. Цената зависи от това къде и какво ще работите с него.

Добри, изпитани и доказани във времето са свредлата на английската марка за консуматива за машини Toolpak. Разнообразието им, както и високото качество ги правят предпочитани пред останалите, дори и на българския пазар, където сега се налагат и утвърждават като продукти.

Със свредла може да се пробива в бетон, тухли, асфалт, плочки, строителни материали, пластмаса, варови изделия, циментови изделия, стъкло и други. Те са широкоспектърни и често използвани консумативи и в бита,  и в строителството, и от любители, и от професионалисти.

About Pepa Mihaylova