Влагата – враг №1 на новото строителствоСлед ремонтни дейности у дома и най-често след направена изолация на жилището се появява влагата. Тя е сред постоянните и неизбежни проблеми при новото строителство.Има много варианти да се предпазим от нея, но какво да правим след като вече се е появила?

Как да махнем мухълът от нашия дом и да спрем неприятната миризма?

За да се избавим от влагата по стените, в гардероба и навсякъде в нашата къща се нуждаем от професионални машини за изсушаване. Такива може да наемем от фирмите, отдаващи техника и оборудване под наем.  Варианта да си ги закупим е доста нерентабилен и много скъп. Затава за предпочитане е да ги вземете под рента.

Най-подходящи за целта са професионални влагоуловители под наем или отоплителна техника, която е пододяща за приложение  след извършени  ремонти.

Когато ползвате услугите на компания за машини под наем Вие може да избирате между влагоуловители среден или висок клас, според Вашите нужди и потребности.

Влагоуловител под наем среден клас суши около 6 литра за 24 часа. По-големите т.нар. индустриални  влагоуловители изсушават по 15 литра на денонощие. С помощата и приложението на тези уреди процеса на съхнене се ускорява многократно.

Влагоуловителите най-често се използват при прясно боядисани стени, току що обработени площи, наводнения, вътрешна или външна изолация и други. Те са най-доброто решение когато сте нападнати от влагата и мухъла у дома.

За да се справите с появата на такава и да я предотвъртите бихте могли да наемете след приключване на ремонта във Вашето жилище електрически калорифери, дизлови или газови топлилки. По този начин се предпазвате от влагата преди да се нанесете и тя безвъзвратно да повреди стените и новия Ви паркет.

About Pepa Mihaylova